Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Olajos Témák képes leírás - Motorolaj.tlap.hu
részletek »

Olajos Témák - Motorolaj.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: motorolaj.tlap.hu » Olajos Témák
Keresés
Találatok száma - 11 db
Árgép

Árgép

A guenstiger.de GmbH az Árgép oldalakon végfelhasználók és forgalmazók részére egy információs platformot bocsát rendelkezésre. Ezeken az oldalakon különböző termékek és azok kereskedőinek információ kerülnek ingyenesen és független módon publikálásra.

Armafilt Rt.

Armafilt Rt.

Az utóbbi időben, egymástól függetlenül többen megkerestek ugyanazzal a problémával, pontosabban reklamációval. Motorjavítás, valamint olaj- és szűrőcsere utáni indításnál a kenőolajnyomás hiányát jelző piros lámpa nem akart kialudni. Elbeszélésük szerint 30-40 másodperc folyamatos indítózás után sem alakult ki a szükséges olajnyomás a motorban, viszont ha lecserélték a kenőolajszűrő patront, akkor a következő indításnál gyorsan kialudt a kontroll-lámpa, megjelent az olajnyomás.

Dyno-TabŽ Termékek

Dyno-TabŽ Termékek

A Dyno-Tab⪚ működési elve A Dyno-Tab⪚ feljavítja az üzemanyagot. Égést elősegítő katalizátor, amely bizonyítottan fokozza az összes üzemanyagféleség égési hatásfokát, ezáltal növeli a gazdaságosságot, nagyobb teljesítményt biztosít és csökkenti az égéstermékek mennyiségét. Tablettás kivitele miatt kényelmesen és biztonságosan egyenesen az üzemanyagtankba helyezhető, ahol eloszlik, és teljesen elkeveredik a gázolajjal vagy benzinnel. Már egyetlen Dyno-Tab⪚ véghez viszi mindezt.

Motorolaj magazin hírek
Hogyan válasszuk ki a megfelelő motorolajat?
Hogyan válasszuk ki a megfelelő... A megfelelő motorolaj megtalálásáig vezető út sok kérdéssel van kikövezve. A viszkozitási osztályokat sokszor tévesen hiszik a gyártói szabványoknak, a kenőanyagok különböző minőségi fokozatait keverik egymással és a motorolajokat nem megfelelően tárolják. A megfelelő kenőanyag keresésekor az autósok többségénél a legfontosabb kritérium a viszkozitási...
Fáradtolaj - Kezelés
Fáradtolaj - Kezelés A fáradtolaj megfelelő kezelése rendkívül fontos, azonban a legtöbben sajnos nem...
A motorolaj is lehet cuki
A motorolaj is lehet cuki A kenőanyaggyártók öldöklő küzdelmében az Agip a világ legismertebb...
Gyorsuló ütemű motorolaj fejlesztés

Gyorsuló ütemű motorolaj fejlesztés

A kenőanyagok köztük a motorolajok nem definiálható termékek, ezért minőségi jellemzők kísérletileg megállapított határértékeivel határozzuk meg a minőségét. A minőség itt az adott motor ismert üzemi körülmények közötti megfelelőséget és az időfüggő jellemzőket figyelembe véve a motor megbízható működését jelenti. Vegyünk egy példát, a DaimlerChrysler MB 229.5 minőségű, SAE 0W-30-as olaj ma egy csúcstermék, mondjuk, hogy a piac legjobb karterolaja. Ha ezt az olajat betöltjük egy 1966 előtt gyártott LADA jól elhasznált motorjába, akkor az olaj nem megfelelősége miatt 100 km-en belül garantáltan csapágyolvadás következik be. A megfelelőség fogalmát ahogy ezt már definiáltuk a viszkozitási- és a teljesítmény szint szerinti osztályba sorolás alapján értelmezzük.

Industor

Industor

A gépjárműjavítás és az ipari karbantartás ill. gyártástechnológia területén számtalan műszaki folyadékkal dolgoznak, mint pl. kenőolaj, kenőzsír, fáradtolaj, gázolaj, AdBlue, benzin, víz, mosószerek, fagyálló, fékfolyadék, hígítók, oldószerek, vegyszerek, fémmegmunkálási emulziók, stb... Ezeket a folyadékokat a kannákból, hordókból, konténerekből megfelelő mennyiségben, szakszerűen az alkalmazási helyre kell juttatni, azaz tölteni, mennyiséget mérni, adagolni, vagy éppen felületre hordani! Ennek teljes eszköz és berendezés szükségletét kínáljuk a hazai viszonylatban legteljesebb termékkörben!

Könyv: Az olajkorszak vége

Könyv: Az olajkorszak vége

A szerző nem ért egyet azzal a feltevéssel, hogy a Föld mélye oly sok olajat rejtene még, hogy a fejlett világ akár évszázadokon át nyugodtan folytathatná pazarló életmódját. Történelmi, tudományos elemzést ad, de egyben oknyomozó riporterként is bemutatkozik. Írásai szerint már nemcsak az a kérdés, hogy meddig lesz elegendő a Föld olaj- és gázkészlete, amelyre a világgazdaság döntő része épül, hanem az is, hogy elbírja-e a rohamosan túlnépesedő bolygó azt a pusztítást, amellyel ezeknek az energiahordozóknak a kitermelése és elégetése jár.

Motorolajról - Wikipédia -

Motorolajról - Wikipédia -

A motorolaj belsőégésű motor kenésére használt kenőanyag. Elsődleges feladata a motor mozgó alkatrészeinek kenése, a fém-fém érintkezés megakadályozása és a súrlódás csökkentése. További feladatai a hő elvezetése, a motor tisztántartása, a tömítések kondicionálása és a fém alkatrészek korrózió elleni védelme. Az itt leírtak elsősorban a négyütemű motorok kenésére vonatkoznak.

Olajinfo

Olajinfo

A motorolaj elsődleges feladata a motor működése során fellépő súrlódás csökkentése. Kenés nélkül néhány kilométer után tönkremenne a motor. De nem ez a motorolaj egyetlen feladata. A kenésen kívül fontos szerepe van a termelődő hő elszállításában, a motor tisztántartásában és a korrózió elleni védelemben. Amikor motorolajat választunk, legalább három fontos tényezőt kell figyelembe vennünk: Szintetikus, félszintetikus vagy ásványi motorolajat szeretnénk? Milyen viszkozitású olajat válasszunk? Milyen szabványú olaj használatát teszi lehetővé a motor gyártója?

Szakszerű olajcsere

Szakszerű olajcsere

A Fix autószerviz a XIX. kerületben temérdek szolgáltatással várja a klienseit! Gondoskodjon gépjárművéről, kérjen olajcserét a Fix autószervizben. Ez lényeges, hisz a bizonyos időközönti olajcsere létfontosságú egy jármű problémamentes működéséhez. Ám nem mindenki tudja, hogy mire is kell figyelni az olajcserekor. A weboldalon található kisokost elolvasva sok fontos információt megtudhat az olajcser menetéről. Például: Milyen sűrűn kell? Vagy: Micsoda a szűrő? A Fix szervizében mindezt elintézik Önnek!

Hirdetés
Totalbike

Totalbike

A kenőolajok fejlődése 1876-tól napjainkig, vagyis mióta feltalálták az Otto-motort, párhuzamosan követte a motorokban bekövetkező változásokat. Az utóbbi 20 évben az üzemanyagok változását javarészt a környezet védelmében tett intézkedések tették ki, addig a kenőolajokat a motorok konstrukciókban tapasztalható hihetetlen fejlődés állítja újabb és újabb kihívások elé.

Vezess.hu-teszt

Vezess.hu-teszt

Az egyik ilyen a hűtő tulajdonság. Ugyanis az olaj az a közeg, amely a motorban először kerül kapcsolatba az égés során fejlődő nagy hővel. Azon kívül, hogy a kenőanyagnak stabilnak kell maradnia a hőterhelés hatására, el is kell vezetnie a hőt a hengerekből. A fokozott terhelés az olaj oxidációját és öregedését okozhatja, ezért ellenállónak kell lennie ezen hatásokkal szemben.

Tuti menü