Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A fáradtolaj megfelelő kezelése rendkívül fontos, azonban a legtöbben sajnos nem tudják, hogy hogyan kell a motorolajat biztonságosan és felelősségteljesen megsemmisíteni. - Motorolaj magazin
részletek »

Fáradtolaj - Kezelés

Hogy tudd! A belsőégésű motorok vére a motorolaj. Mit kell tudnod a motorolajról? Hogyan készül? Mennyire káros a fáradt olaj? Melyek a nagy olajtársaságok? Itt, a Motorolaj Tuti Magazin oldalon mindenre megtalálod a választ. Hírek, cikkek, tesztek.
Motorolaj magazin
Itt vagy: Motorolaj magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Fáradtolaj - Kezelés
Fáradtolaj - Kezelés
A fáradtolaj megfelelő kezelése rendkívül fontos, azonban a legtöbben sajnos nem tudják, hogy hogyan kell a motorolajat biztonságosan és felelősségteljesen megsemmisíteni.
A motorolaj újrahasznosítása és a környezet Amikor a motorban olajat cserélünk, akkor a keletkező hulladékot is megfelelően meg kell semmisíteni.

A fáradt motorolaj veszélyes az egészségre és a környezetre. Ezenfelül számos helyen törvényellenes a fáradt motorolajat háztartási hulladékgyűjtőbe, konyhai mosogató lefolyójába, csatornába vagy folyóba, illetve egyszerűen a földre önteni. Már néhány deciliter olaj kiöntésével is futballpályányi méretű olajréteget hozhatunk létre!

Egy liternyi fáradt olaj egymillió liter édesvizet, azaz körülbelül 50 ember évi ivóvízkészletét változtathatja szennyvízzé. Tekintettel tehát arra, hogy mennyire szétterjedhet a szennyezés, nyilvánvaló, hogy megfelelő intézkedéseket kell tenni a motorolaj megfelelő újrahasznosítása érdekében.
Hirdetés

A fáradt kenőolajok és olajszűrők ártalmatlanítása, kezelése szükségszerű és ipari méretekben megszervezett tevékenység. Magyarországon a Castrol Hungária Kft gondoskodik a keletkező fáradt olaj elszállításáról és kezeléséről mindazon szervizek esetében, amelyekkel szerződéses viszonyban áll. A fáradt olajat szakszerű kezelésével és hasznosításával védjük a környezetünket. Egyéni fogyasztók legegyszerűbben az üzemanyag-töltő állomásokon adhatják át a fáradt olajat és a veszélyes hulladéknak minősülő használt olajszűrőket, olajos rongyokat és flakonokat.
Szólj hozzá a cikkhez
Forrás: Castrol.com
Címkék - Olajmentesítés, Fáradtolaj kezelés, olajcsere
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-04-20 13:01:48
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü